Warsztaty kulinarne – 17,18 maj 2017 r

  • ops_sepolno_IMG_0908
  • ops_sepolno_IMG_0948
  • ops_sepolno_IMG_0954
  • ops_sepolno_IMG_0965
  • ops_sepolno_IMG_0970
  • ops_sepolno_IMG_0973
  • ops_sepolno_IMG_0889
  • ops_sepolno_IMG_0895
  • ops_sepolno_IMG_0907
  • ops_sepolno_IMG_0929

W dniach 17 i 18 maja 2017 r. odbyły się spotkania w ramach działań towarzyszących w związku z Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 współfinansowanym z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym w Podprogramie 2016 realizowanym przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Sępólnie Krajeńskim.

W „Warsztatach kulinarnych” wzięło udział 40 osób odbierających artykuły spożywcze w Podprogramie 2016.

Tematyką warsztatów było racjonalne wykorzystanie odbieranych produktów żywnościowych, a zaproszone osoby w oparciu o nie przygotowywały proste dania, które mogą być wykorzystywane nawet przez początkujące „panie domu”. Uczestnicy degustowali przygotowane potrawy i poznawali nowe przepisy kulinarne.

W ramach tego spotkania powstała broszurka pt. „Przepisy Pani Aliny” z przepisami na ciepłe potrawy, sałatki i słodkości.

 

 

Podobne informacje